De voordelen van The Event Academy

Doorgoeimogelijkheden

Bij The Event Academy behaal je meer dan alleen een papiertje. Of je nu al actief bent in de evenementenbranche of wanneer je nog geen ervaring hebt, wij kijken samen met jou wat je zou willen bereiken en welke mogelijkheden er hiervoor zijn.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en werken met (technische) specialisten uit de gehele sector. Bij ons staat kwaliteit voorop, zodat jij de juiste opleiding en kennis krijgt. Op deze manier krijg je een zo goed mogelijk beeld van je (toekomstige) vakgebied.

Divers en leuk team

Doordat iedereen anders is, staan we samen sterker. Ons diverse team bestaat uit mensen met jarenlange ervaring én aanstormende talenten. Iedereen zijn mening en input wordt gewaardeerd, zo blijven we van elkaar leren en worden we elke dag een beetje beter.

Flexibiliteit

In de evenementenbranche is flexibiliteit cruciaal. Zo kun je in onze sector dan ook geen saaie negen tot vijf baan verwachten. Mede daarom vinden onze cursussen meerdere keren per jaar plaats. Zo kun jij een nieuwe opleiding volgen of jezelf bijscholen op een moment dat het jou uitkomt.

Verantwoordelijkheid

Ga je bij ons een cursus of opleiding volgen? Dan verwachten wij dat jij je volledig inzet en dat je verantwoordelijkheid neemt. Wij doen namelijk ons uiterste best om jou de beste opleiding te bieden en om jouw carrière een boost te geven. Zo kunnen we op elkaar bouwen en samen vooruit!

Internationale opdrachtgevers

Heb jij je papiertjes binnen? Dan kun je waarschijnlijk gelijk aan de slag bij een van onze partners. Zij werken voor de leukste (inter)nationale opdrachtgevers. Denk hierbij aan grote festivals zoals Tomorrowland, maar ook aan internationale tours van André Rieu of Martin Garrix!

Inschrijven bij The Event Academy

Als je bij ons aan de slag wilt heb je vaak geen (voor)opleiding nodig. Heb je altijd al in de concert- en/of evenementenbranche willen werken, maar heb je niet de juiste opleiding? Dan is dit je kans: Wij hebben de beste opleidingen en meest uitdagende projecten waar jij na het behalen van je opleiding al gelijk aan de slag kunt.

Meer weten? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag alles over jouw mogelijkheden!

Onze opleidingen

239A2729
IMG_1830

Stagehand

Deze opleiding is door ervaren stagehands ontwikkeld en is de perfecte opleiding voor iedereen die binnen de concert- of evenementenbranche wil beginnen. Als stagehand maak je deel uit van een team dat onder andere verantwoordelijk is voor het plaatsen van hekken en barrières rondom festivalterreinen. Daarnaast assisteer je de technici en help je bij alle andere voorkomende en ondersteunende werkzaamheden.

Basis licht

Deze opleiding is door ervaren crew chiefs (van onder andere André Rieu, Toppers en Guus Meeuwis) ontwikkeld. In een periode van 5 dagen leer je alles wat je weten moet om als beginnend lichttechnicus aan de slag te gaan. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is de stage waarbij je de theorie in de praktijk toepast.

Processed with VSCO with a6 preset
WhatsApp Image 2023-01-27 at 15.27.08
Processed with VSCO with a6 preset
WhatsApp Image 2023-01-27 at 15.27.08

Basis geluid

Deze opleiding wordt gegeven door ervaren geluidstechnici. In een periode van 5 dagen leren ze je alles om als beginnend geluidstechnicus aan de slag te kunnen. Tijdens de les zullen de theorie en praktijk elkaar afwisselen. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is de stage waarbij je in de praktijk toepast wat je tijdens de opleiding hebt geleerd.

Basis Video & LED

Tijdens deze specialistische opleiding leer je hoe je een LEDwall op- en afbouwt en waar je tijdens de op- en afbouw op moet letten. Je leert alles over de materialen, hoe je daar mee moet werken en natuurlijk doe je ook gelijk ervaring op in de praktijk.

Na deze opleiding kun je ingezet worden voor het bouwen van videowalls op bijvoorbeeld Mysteryland of Awakenings.

Processed with VSCO with a6 preset
2022_foto's_QC-Events_web-47
SONY DSC
SONY DSC

Video & LED Advanced

De opleiding Video & LED advanced is een verdiepende opleiding van de opleiding Basis Video & LED. Deze opleiding wordt gegeven in 2 modules van 10 dagen. Tijdens de les zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Voor deze opleiding heb je de opleiding Basis Video & LED nodig als vooropleiding. 

Video & LED Advanced Plus

Deze specialistische opleiding is een verdiepende opleiding voor Video & LED Advanced. Hierbij komen projectvoorbereiding en leiderschap ter sprake. De opleiding bestaat uit 2 modules van 10 dagen.

Voor deze opleiding het je Video & LED Advanced Plus nodig als vooropleiding.

SONY DSC
SONY DSC
2022_foto's_QC-Events_web-28
photo_2023-01-27_12-50-59

Heftruck

Heftrucks kom je op bijna elk evenemententerrein tegen. Materialen moeten verplaatst worden en dit moet natuurlijk veilig en vakkundig gebeuren!

Daarom wordt voor de heftruck het behalen van een certificaat verplicht gesteld. The Event Academy heeft in samenwerking met een extern bedrijf een cursusdag samengesteld waarin theorie en praktijk gecombineerd worden. Na het behalen van je theorie-examen krijg je een erkend certificaat waarmee je direct veilig aan de slag kunt!

Hoogwerker

Hoogwerkers kom je op bijna elk evenemententerrein tegen. Lampen, schermen en geluidsapparatuur worden op hoogtes geplaatst en dit moet uiteraard veilig en vakkundig gebeuren. The Event Academy biedt in samenwerking met een externe partner de IPAF-opleiding aan. De IPAF-training is inmiddels een erkende en de meest geaccepteerde training wereldwijd.

Deze training is als enige door de Duitse TÜV gecertificeerd op grond van het minimum standaard vereisten zoals vermeld in de ISO-norm 18878. Je ontvangt wanneer je geslaagd bent een hoogwerker licentie in de vorm van de bekende PAL Card.

239A2598
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
{"key":"a6"}

VCA

Een VCA-certificaat wordt op steeds meer werkplekken vereist, omdat veilig werken in de evenementenbranche extra kennis vereist van werkomgeving, materialen en apparatuur. In deze opleiding, die in samenwerking met een externe partner wordt aangeboden, krijg je in één dag theorie en een examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je het erkende certificaat dat op steeds meer locaties verplicht wordt gesteld voor werknemers!

Klimmen

Klimmen en op hoogte werken hoort bij werken in de evenementenbranche. Veel materialen gaan immers de lucht in, denk hierbij aan lampen, videowalls en geluidsapparatuur.
In deze cursus leer je waar je op moet letten als je veilig wil klimmen, en welk materiaal daarvoor nodig is.

Naast theorie komt ook de praktijk aan bod en je ontvangt een erkend klimcertificaat na afloop.

239A2611
239A2676
cursus basis licht
Deventer_Schouwburg_Dag2_QC_School_Thuy_Nguyen210610DSC04244

Volgspotten

Deze opleiding is door ervaren volgspotters ontwikkeld waarbij ze hun jarenlange ervaring graag met jou delen, om je zo het vak te leren. Op deze cursusavond leer je hoe een volgspot in elkaar zit, en hoe je de volgspot bedient. Naast theorie is er ook ruim de tijd om met een volgspot alles in praktijk te brengen wat je net hebt geleerd!

IJsbanen

Stap in de wereld van ijsbanen met onze eendaagse opleiding. In een dynamische mix van theorie en praktijk leer je alles wat nodig is voor het opzetten en onderhouden van een ijsbaan. Na deze dag ben je klaar om je kennis toe te passen bij winterse evenementen.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 10.59.04 (5)
WhatsApp Image 2023-10-30 at 10.59.04 (2)
layher - klim-min
239A2676

Layherbouw

Duik in de kern van evenementconstructies met onze eendaagse opleiding Layherbouw. Je leert de fijne kneepjes van het vak in zowel theorie als praktijk. Aan het einde van de dag ken je de basis van Layher-systemen en kun je deze toepassen in de evenementenindustrie.

Voor deze opleiding heb je de opleiding klimmen nodig als vooropleiding.

Stagemanager

Ontwikkel essentiële vaardigheden om als stagemanager te excelleren met onze driedaagse opleiding. We behandelen zowel de projectvoorbereiding als leiderschap. Zo ben je na deze dagen klaargestoomd om achter de schermen van elk evenement de show soepel te laten verlopen.

Voor deze opleiding moet je één van de onderstaande vooropleidingen hebben gevolgd. 

Sagemanager-min
Stagemanager 4-min
Rigging-min
SONY DSC

Rigging

Maak kennis met de kunst van rigging tijdens onze eendaagse intensieve opleiding. Hier combineer je theorie met praktijkervaring om de basisprincipes van het veilig opbouwen en bedienen van riggingapparatuur te leren. Na deze dag ben je op weg om een gecertificeerde rigger te worden, klaar voor de uitdagingen van elk evenement of productie.

Voor deze opleiding heb je de opleiding klimmen nodig als vooropleiding.

Backline

Dompel jezelf onder in de wereld van backline management met onze eendaagse opleiding. Je leert de cruciale aspecten van het selecteren, opzetten en onderhouden van instrumenten en apparatuur die essentieel zijn voor elk optreden. Na afloop heb je de kennis om als backline technicus de artiesten en hun muziek te ondersteunen.

backline 1-min
Pyro en Special FX-min
Special FX-min

Pyrotechniek en special FX

Verken de explosieve wereld van Pyrotechniek en Special FX in onze intensieve eendaagse opleiding. Theorie en praktische toepassing gaan hand in hand om je de veiligheidsprotocollen, bedieningsprincipes en creatieve inzet van visuele effecten bij te brengen. Na deze dag ben je klaargestoomd om special effects te ontwerpen en uit te voeren die elk evenement onvergetelijk maken.

Vectorworks

Verbreed je ontwerpvaardigheden met onze eendaagse Vectorworks-opleiding. Hier leer je hoe je dit krachtige softwarepakket gebruikt voor het maken van nauwkeurige technische tekeningen en indrukwekkende 3D-modellen. Aan het einde van de cursus heb je een solide basis om Vectorworks in te zetten voor evenementontwerp en -productie.

Led advanced plus5-min
Martijn -min
WhatsApp Image 2023-01-27 at 15.32.02
WhatsApp Image 2023-01-27 at 15.32.06

TV techniek / TV studio

Wanneer je in een televisiestudio aan de slag wilt of als Tv-technicus wilt werken, dan is deze opleiding echt iets voor jou! Werken in een Tv-studio is namelijk heel anders dan werken op een evenementen- of festivalterrein en daar wordt uitgebreid aandacht aan besteed. Waar moet je op letten in de studio? Je hebt te maken met camera’s, publiek en decor en nog veel meer.

Dit en nog veel meer komt tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod. Voor het volgen van deze opleiding is het vereist dat je de basis licht opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

Operator licht

Bij opleiding tot operator licht die wij aanbieden, leer je werken met lichttafels van bijvoorbeeld Pearl, HOG en Grand MA. Hiermee heb je genoeg basis om met alle mogelijke merken en modellen lichttafels overweg te kunnen.

Bij de opleiding tot operator geluid leer je werken met de geluidstafels van bijvoorbeeld Digico, Yamaha of Midas. En als je daarmee overweg kunt, is de basis gelegd om met alle merken en modellen geluidstafels te kunnen werken.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Schrijf je in voor een opleiding

Schrijf je in voor een opleiding bij The Event Academy zodat je daarna gelijk aan de slag kunt gaan bij één van onze partners!

 

Heb je vragen omtrent een opleiding?

Bel of e-mail ons met je vraag en we komen zo snel mogelijk op je bericht terug. Stuur je toch liever een bericht via ons contactformulier? Maak dan gebruik van het formulier op de contactpagina.

 

Contactgegevens